Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen suurlähetystö, Pristina: Ajankohtaista

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Pristina

Str. Perandori Justinian No. 111, Pejton
10000 Pristina, Kosovo
Puh. +383 38 737 000, S-posti: sanomat.pri@formin.fi
English | Suomi | Svenska | facebook
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 3.9.2016
Suomi-Kosovo MM 2018 -karsintaottelu Turussa 5.9.
Suomi–Kosovo MM 2018 -karsintaottelu pelattiin Turussa 5.9.2016

Kosovon ensimmäinen MM-jalkapallon karsintaottelu 1–1-tasapeliin Suomea vastaan Turussa 5.9.2016

Eilinen oli jälleen historiallinen saavutus kosovolaiselle urheilulle! Sen jälkeen kun Kosovo hyväksyttiin toukokuussa kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan jäseneksi, pelasi Kosovo eilen 5.9. Turussa 1-1-tasapelin Suomea vastaan ensimmäisessä MM-jalkapallokarsintaottelussaan.

Thaci ja Soini
Kosovon presidentti Thaçi ja ulkoasiainministeri Soini.

Ilmassa oli viimehetken jännitystä, sillä Kosovon joukkueen koostumus oli epäselvä vielä muutamaa tuntia ennen ottelun alkamista kuuden kosovolaispelaajan vielä odottaessa Fifan pelilupaa.

Kun peliä oli pelattu 18 minuuttia, Suomen puolustaja Paulus Arajuuri latasi pelin avausmaalin. Valon Berisha, joka sai viime tingassa peliluvan, tasoitti pelin rangaistuspotkulla. Keskikentän pelaaja Berisha syntyi Ruotsissa kosovolaisille vanhemmille ja varttui Norjassa, jossa on pelannut myös Norjan nuorten maajoukkueessa.

Kosovon presidentti Hashim Thaçi, ulkoasiainministeri Timo Soini ja Suomen Kosovon

Thaci ja Huhtamäki
Kosovon presidentti Thaçi ja suulähettiläs Huhtamäki.

-suurlähettiläs Anne Huhtamäki seurasivat ottelua Turun Veritas-areenalla, joka oli täynnä hurraavia jalkapallofaneja.

Sateesta huolimatta Kosovon maajoukkueen kannattajat juhlivat Pristinan kaduilla. Vaikka peli päättyi 1–1, fanit iloitsivat tuloksesta ja uskoivat Kosovon pärjäävän myös tulevissa otteluissa, kosovolaiset kun eivät olleet edes ehtineet aikaisemmin pelaamaan illan kokoonpanolla.

Soini ja Litmanen
Ulkoasiainministeri Soini ja Jari Litmanen.

Päästäkseen pelaamaan jalkapallon vuoden 2018 maailmanmestaruuskilpailuissa Venäjällä, Kosovon joukkueen täytyy pärjätä hyvin myös karsintalohkon muita maita, Kroatiaa, Islantia, Turkkia ja Ukrainaa, vastaan.

Myönteisten jalkapallouutisten lisäksi judoka Majlinda Kelmendi teki historiaa Rio de Janeirossa voittaessaan ensimmäisenä kosovolaisena olympiamitalin. Nämä olympialaiset olivat ensimmäiset, joissa kosovolaisurheilijat pystyivät kilpailemaan Kosovon lipun alla. Kelmendin kultamitali on upea inspiraation lähde Kosovon urheilijoille päämäärien tavoittelemiseksi – tai maalien tekemiseksi jalkapallossa!

Tulosta

Päivitetty 4.10.2016


© Suomen suurlähetystö, Pristina | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot