Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen suurlähetystö, Pristina: Ajankohtaista

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Pristina

Str. Perandori Justinian No. 111, Pejton
10000 Pristina, Kosovo
Puh. +383 38 737 000, S-posti: sanomat.pri@formin.fi
English | Suomi | Svenska | facebook
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 23.1.2017

Kuntavaalien ennakkoäänestys Kosovossa

Ennakkoäänestys Suomen tulevissa kuntavaaleissa järjestetään Kosovossa 29. - 30.3.2017 klo 13-18. Pristinan Suomen suurlähetystö toimii tulevien kuntavaalien äänestyspaikkana. Ulkomailla olevassa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa voi äänestää kuka tahansa äänioikeutettu, esimerkiksi lomamatkalla, töissä tai opiskelemassa oleva.

kuntavaalit

Ennen ennakkoäänestyspaikalle menoa:

1.Ota mukaasi ennakkoäänestyspaikalle ehdottomasti henkilöllisyystodistus, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti taikka vastaava kuvallinen asiakirja.

2. Ota mukaasi myös postitse kotiisi saama ilmoituskortti (ilmoitus äänioikeudesta). Se nopeuttaa äänestystoimitusta. Ilmoituskortti ei kuitenkaan ole pakollinen, vaan voit äänestää myös ilman sitä. Mikäli et jostain syystä ole saanut ilmoituskorttia, voit tiedustella sitä ja/tai sen tietosisältöä mistä tahansa Suomen maistraatista.

3. Voit äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa ulkomailla tai Suomessa.

4. Jos haluat selvittää jo etukäteen ehdokkaasi ehdokasnumeron, löydät sen oman kuntasi ehdokaslistojen yhdistelmästä. Ehdokasnumerot ovat myös nähtävissä ehdokkaiden ja puolueiden omissa vaalimainoksissa sekä suomalaisissa tiedotusvälineissä. Kuntavaaleissa voit äänestää vain oman kuntasi ehdokasta. Oma kuntasi on merkitty Sinulle postitse saapuneeseen ilmoituskorttiin.

5. Voit ottaa mukaasi oman vaaliavustajan, jos et esimerkiksi kykene itse tekemään äänestysmerkintää. Avustajana ei kuitenkaan saa olla henkilö, joka on ehdokkaana vaaleissa eikä hänen puolisonsa, lapsensa, sisarensa tai vanhempansa. Jos Sinulla ei ole omaa avustajaa, vaalivirkailija avustaa Sinua.

Oikeusministeriöllä, joka toimii Suomessa ylimpänä vaaliviranomaisena, on yleisvastuu vaalien toimeenpanosta.

Huom! Mikäli et tiedä missä kunnassa olet kirjoilla, Väestörekisterikeskus päivystää äänioikeusrekisteriä koskevia kyselyjä varten ulkomaan ennakkoäänestysjakson aikana numerosta +358(0) 295 535 530.

Kuntaa voi selvittää myös äänestäjän kotikunnan tai väestökirjanpitokunnan perusteella käyttäen sivulla http://www.vaalit.fi/fi/index/vaalitietoa/vaaliviranomaiset/kuntienkeskusvaalilautakunnat.html  olevaa linkkiä Kuntajaon muutokset, josta käyvät ilmi lakkautetut kunnat, kuntien nimenmuutokset ja alueluovutuksen johdosta lakanneet kunnat.

Osoite:

Suomen suurlähetystö
Str. Perandori Justinian 111, Pejton, 10000 Pristina
Puh. +381 38 737000

Avoinna:                         Klo:
29.03. - 30.3.2017         13:00 - 18:00

Linkkejä:

Tulosta

Muualla verkossa

Päivitetty 27.3.2017


© Suomen suurlähetystö, Pristina | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot