Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen suurlähetystö, Pristina: Ajankohtaista: Uutiset

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Pristina

Str. Perandori Justinian No. 111, Pejton
10000 Pristina, Kosovo
Puh. +383 38 737 000, S-posti: sanomat.pri@formin.fi
English | Suomi | Svenska | facebook
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 18.10.2017

Ulkoasiainministeri Timo Soini vieraili Kosovossa

at Embassy
Ulkoasiainministeri Timo Soini Suomen suurlähetystössä Pristinassa

Ulkoasiainministeri Timo Soini vieraili Kosovossa 10.-11. lokakuuta.

Kosovon-vierailun aikana ministeri Soini tapasi presidentti Hashim Thacin, pääministeri Ramush Haradinajn, ulkoministeri Behgjet Pacollin ja Eurooppa-integraatioministeri Dhurata Hoxhan. Soini tapasi myös Kosovon Euroopan Unionin toimiston päällikön, EU:n erityisedustaja Nataliya Apostolovan, EULEXin päällikkö Alexandra Papadopouloun  ja KFORin komentajan, kenraali Giovanni Fungon.

Suomen ja Kosovon suhteet ovat erittäin hyvät. Vierailun aikana keskusteluissa käsiteltiin kahdenvälisten suhteiden lisäksi Kosovon EU-lähentymistä, Belgrad-Pristina-dialogia ja alueellista yhteistyötä. 

Kfor
KFOR on niiden sotilaallisten kriisinhallintaoperaatioiden joukossa, joihin Suomi on kontribuoinut eniten joukkoja vuosien kuluessa. Ulkoasiainministeri Timo Soini, everstiluutnantti Teijo Oksanen ja suurlähettiläs Anne Huhtamäki Taipale-talolla KFORin tukikohdassa Pristinassa.

Ministeri Soini avasi Pristinassa Suomen johtaman EU Twinning-hankkeen, joka vahvistaa Kosovon rikosseuraamusjärjestelmää ja vankeinhoitoa.  Kyseessä on uusin hanke jossa Suomi tukee Kosovon oikeusvaltiota. "Tämä hanke on jatkoa pitkä-aikaiselle tuelle jota suomalaiset asiantuntijat ovat tarjonneet Kosovossa," ministeri Soini totesi.

Ministeri Soini kertoi Suomen juhlivan satavuotista itsenäisyyttään tänä vuonna. "Satavuotisjuhla korostaa Suomen vahvuuksia, kuten tasa-arvoa, demokratiaa, oikeusvaltiota, rehellisyyttä, innovaatioita ja koulutusta," hän sanoi.

Pristinassa ministeri Soini tapasi lisäksi KFOR- ja EULEX-operaatioiden Suomen osastot.

Suurlähettiläs Anne Huhtamäki ja koko suurlähetystön henkilökunta toivottivat ulkoasiainministeri Timo Soinin lämpimästi tervetulleeksi suurlähetystöön.

eulex
EULEXin suomalaisten asiantuntijoiden tapaaminen. Ministeri Timo Soini ja EULEXin Suomen-osaston yhteyshenkilö, sotarikostutkintayksikön päällikkö Matti Raatikainen ja EULEXissa toimivat suomalaiset asiantuntijat.
Tulosta

Päivitetty 18.10.2017


© Suomen suurlähetystö, Pristina | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot