Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Kosovon ulkoministeri Enver Hoxhaj: Kosovo katsoo Eurooppaan - Suomen suurlähetystö, Pristina : Ajankohtaista

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Pristina

Str. Perandori Justinian No. 111, Pejton
10000 Pristina, Kosovo
Puh. +383 38 737 000, S-posti: sanomat.pri@formin.fi
English | Suomi | Svenska | facebook
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 28.10.2011 | Ulkoministeriö

Kosovon ulkoministeri Enver Hoxhaj: Kosovo katsoo Eurooppaan

”Jokaisen eurooppalaisen maan tulee saada mahdollisuus liittyä EU:hun ollessaan siihen valmis”, totesi Kosovon ulkoministerin Enver Hoxhaj’n 27. lokakuuta tavannut ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Tuomioja ja Kosovon ulkoministeri Enver Hoxhaj pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden. Kuva: Eero KuosmanenTuomioja ja Kosovon ulkoministeri Enver Hoxhaj pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden. Kuva: Eero Kuosmanen

 

Ministeri Erkki Tuomioja tähdensi Suomen haluavan jatkaa Kosovon kehityksen tukemista ja auttaa valtiota sen tiellä kohti Eurooppaa. ”Eurooppalainen näkökulma auttaa tulevaisuudessa normalisoimaan alueen valtioiden välit”, esitti Tuomioja.

Keskustelut liittyivät myös Euroopassa nyt vallitsevaan tilanteeseen sekä Kosovon alueen asioihin kuten suhteisiin naapurimaiden kanssa.

Ministeri Enver Hoxhaj halusi kiittää avusta, jonka Suomi on antanut Kosovolle ratkaisevina aikoina. Suomi on muun muassa ollut ensimmäisiä valtioita, jotka tunnustivat Kosovon itsenäisyyden. Suomi on myös ollut mukana KFOR-rauhanturvajoukoissa sekä EULEX -oikeusvaltio-operaatiossa.

Ministeri Hoxhaj oli vaikuttunut siitä tuesta, jonka hän sai ministeri Tuomiojalta koskien maansa pyrkimyksiä päästä tulevaisuudessa osaksi EU:ta. Hän myös halusi painottaa Suomen apua Martti Ahtisaaren suunnitelman toimeenpanemisessa. Suunnitelmaan kuuluu vähemmistöjen integrointi osaksi Kosovon valtiota desentralisaation keinoin sekä myös maaseudun ja talouden kehittäminen. Ministeri tähdensi suunnitelman noudattamisen olevan keino Pohjois-Kosovon alueella vallitsevien jännitteiden ratkaisemiseen.

Ministeri Hoxhaj kertoi Kosovon haluavan estää eristäytyminen alueella ja toivoi että kaikki Balkanin valtiot suuntaisivat katseensa Eurooppaan.

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 28.10.2011


© Suomen suurlähetystö, Pristina | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot