Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Viides vuosittainen Interfaith-konferenssi korosti naisten asemaa uskontojen välisen dialogin edistämisessä - Suomen suurlähetystö, Pristina : Ajankohtaista : Uutiset

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Pristina

Str. Perandori Justinian No. 111, Pejton
10000 Pristina, Kosovo
Puh. +383 38 737 000, S-posti: sanomat.pri@formin.fi
English | Suomi | Svenska | facebook
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 1.6.2016

Viides vuosittainen Interfaith-konferenssi korosti naisten asemaa uskontojen välisen dialogin edistämisessä

Kuva: The International Interfaith Conference
Kuva: The International Interfaith Conference

Viides kansainvälinen Interfaith-konferenssi järjestettiin 31.5.–2.6. Pristinassa. Konferenssin järjesti kansainvälinen uskontojen välisen dialogin instituutti Kosovon ulkoministeriön tuella. Tänä vuonna Interfaith-konferenssi keskittyi erityisesti naisiin uskontojen välisen dialogin edistäjinä ja konferenssin teemana oli "Naisten rooli uskontojen välisen dialogin edistämisessä ja väkivaltaisen ekstremisimin vastustamisessa".

Kansainvälinen Interfaith-konferenssi keräsi yhteen niin kansalaisyhteiskunnan edustajia, diplomaatteja, uskonnollisia johtajia kuin akateemikkojakin keskustelemaan naisten roolista ja voimistamaan naisten asemaa uskontojenvälisessä yhteistyössä, radikalisaation ehkäisemisessä ja rauhanvälityksessä. Konferenssissa kuultiin muun muassa Nobelin rauhanpalkinnon saaneiden Shirin Ebadin ja Tawakkol Karman puheet.

Suomen ulkoasiainministeriö oli mukana tukemassa Interfaith-konferessia, ja konferenssiin osallistui myös useita suomalaisia asiantuntijoita. Mukana oli muun muassa kulttuurien ja uskontojen välisten vuoropuheluprosessien suurlähettiläs Pekka Metso.

Embassy of Finland in Pristina
Embassy of Finland in Pristina
Uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkoston sihteeristön johtaja Aaro Rytkönen, verkoston johtaja Antti Pentikäinen, suurlähettiläs Anne Huhtamäki sekä suurlähettiläs Pekka Metso.

Konferenssia tuki myös uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkosto (The Network for Religious and Traditional Peacemakers), jonka sihteeristöä Kirkon Ulkomaanapu johtaa. Verkoston tavoitteena on kehittää rauhanvälityksen laatua tukemalla ja voimistamalla uskonnollisten ja perinteisten toimijoiden roolia rauhanvälitysprosesseissa. Verkoston perustajina ovat muiden muassa maailman kaksi suurinta valtioiden välistä yhteistyöelintä: YK ja Islamilaisen yhteistyön organisaatio (OIC) ja kumppaneina kymmeniä merkittäviä järjestöjä, jotka tukevat paikallista rauhanvälitystyötä konfliktimaissa ympäri maailman.

Interfaith-konferenssin yhteydessä järjestettiin myös uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkoston kuudes Advisory Group Meeting. Tapaamiseen osallistui Suomesta muun muassa verkoston johtaja Antti Pentikäinen, verkoston sihteeristön johtaja Aaro Rytkönen sekä suurlähettiläs Huhtamäki. Huhtamäki korosti verkoston toimijoita tervehtiessään Suomen merkittävää roolia kansainvälisessä siviilikriisinhallinnassa sekä Martti Ahtisaaren rauhanvälitystyön merkitystä Kosovolle.

Jenniina Kotajoki, korkeakouluharjoittelija

Tulosta

Päivitetty 8.6.2016


© Suomen suurlähetystö, Pristina | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot