Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Varatuomari Jouni Lehtimäelle kansainvälisen nuorkauppakamarijärjestö JCI:n huomionosoitus hänen ansioistaan Kosovon nuorkauppakamaritoiminnan perustamisessa - Suomen suurlähetystö, Pristina : Ajankohtaista : Uutiset

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Pristina

Str. Perandori Justinian No. 111, Pejton
10000 Pristina, Kosovo
Puh. +383 38 737 000, S-posti: sanomat.pri@formin.fi
English | Suomi | Svenska | facebook
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 13.12.2016

Kuva. Suomen suurlähetystö, Pristina
Isuf Jahmurataj, Jouni Lehtimäki ja Anne Huhtamäki
Pristinan nuorkauppakamarin virkaatekevä puheenjohtaja Isuf Jahmurataj, varatuomari Jouni Lehtimäki ja suurlähettiläs Anne Huhtamaki.

NuorkauppakamaritoiminnanJunior Chamber International -maailmanjärjestö (JCI) on myöntänyt porilaiselle varatuomari Jouni Lehtimäelle senaattorin arvonimen hänen työstään Pristinan nuorkauppakamarin perustamisessa. Senaattorin arvonimi on järjestön korkein huomionosoitus. Suomen suurlähetystö Pristinassa on ollut tukemassa nuorkauppakamaritoiminnan käynnistämistä Kosovossa.

Senaattoriksi Lehtimäki nimitettiin erityisesti sen johdosta, että hän on toiminut aktiivisesti nuorkauppakamariaatteen juurruttamisessa Kosovoon. Lehtimäki on tukenut Kosovon ensimmäisen nuorkauppakamarin perustamista pääkaupunkiin Pristinaan.  Lehtimä​​ellä on paljon kokemusta työskentelystä Kosovossa, ja kesäkuusta 2013 alkaen Lehtimäki on toiminut Kosovon oikeusministerin juridisena neuvontajana Euroopan unionin Kosovon erityisedustajan alaisuudessa.

Lehtimäen neuvottelutaitoja tarvittiin muun muassa alueen poliittisten haasteiden voittamisessa, jotta Serbian nuorkauppakamarin ohelle saatiin perustettua Kosovon nuorkauppakamari. Kosovon nuorkauppakamari otettiin virallisesti maailmanjärjestö JCI:n  jäseneksi kahden vuoden neuvottelujen jälkeen maailmankokouksessa, joka järjestettiin marraskuun alussa tänä vuonna.

Kosovon nuorkauppakamarin alaisuudessa toimii tällä hetkellä kaksi nuorkauppakamaria, Pristina ja Mitrovica. Tarkoituksena on perustaa Gjakovan ja Suharekan kaupunkien nuorkauppakamarit vielä tämän vuoden kuluessa. Pristinan nuorkauppakamarissa on noin 50 jäsentä. Mitrovican nuorkauppakamaria voidaan kutsua monikansalliseksi kamariksi, jossa albaanin- ja serbiankieliset jäsenet toimivat yhdessä nuorkauppakamariperiaatteiden puolesta.

"Nuorkauppakamariaate ja sen arvot ovat aina olleet lähellä sydäntäni", Jouni Lehtimäki toteaa. "Johtamistaitoja, sosiaalista osaamista, kannustusta yrittämiseen ja vaikuttamiseen tarvitaan erityisesti transitiovaiheessa olevissa valtioissa kuten Kosovo. Pristinan nuorkauppakamari on ollut minulle yksi tärkeimmistä vapaamuotoisista verkostoista nykytehtäväni kannalta. Tiedän, että tuosta verkostosta valikoituu jatkossa uuden polven kosovolaisia vaikuttajia niin talouselämään kuin politiikkaankin", jatkaa Lehtimäki.

Kuva: Jouni Lehtimäen arkisto
Jouni Lehtimäki
Varatuomari Jouni Lehtimäki

Lehtimäki on aiemmin vaikuttanut Porin Nuorkauppakamarissa sekä paikallisesti että kansallisesti aktiivisena jäsenenä, ja hän toimi muun muassa Suomen Nuorkauppakamarin oikeudellisen neuvonantajan tehtävässä. Porin nuorkauppakamari on Pristinan nuorkauppakamarin kummikamari. Lehtimäki on myös entinen kansanedustaja.

Suomen suurlähetystö Pristinassa on ollut tukemassa nuorkauppakamaritoiminnan käynnistämistä Kosovossa. "Vaikka Suomelle ja Kosovolle ei ole vielä juuri kehittynyt kaupallisia suhteita, on nuorkauppakamaritoiminta tärkeää kosovolaisten nuorten yrittäjien kannustamiseksi", suurlähettiläs Anne Huhtamäki totesi Pristinan nuorkauppakamarin virkaatekevän puheenjohtaja Isuf Jahmuratajn esitellessä Jouni Lehtimäelle annettavaa JCI:n  senaattorin kunniakirjaa.

Tulosta

Päivitetty 19.12.2016


© Suomen suurlähetystö, Pristina | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot