Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Maailmanpankin IFC:n varapääjohtaja esittelee Suomen ilmastorahastoa Helsingissä ja Vaasassa - Suomen suurlähetystö, Pristina : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Pristina

Str. Perandori Justinian No. 111, Pejton
10000 Pristina, Kosovo
Puh. +383 38 737 000, S-posti: sanomat.pri@formin.fi
English | Suomi | Svenska | facebook
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 11.12.2017 | Ulkoministeriö

Maailmanpankin IFC:n varapääjohtaja esittelee Suomen ilmastorahastoa Helsingissä ja Vaasassa

Tiedote 219/2017
11.12.2017

Maailmanpankkiryhmään kuuluvan Kansainvälisen rahoitusyhtiö IFC:n varapääjohtaja Nena Stoiljkovic vierailee Helsingissä ja Vaasassa 14.-15. joulukuuta esittelemässä Suomen ja IFC:n lokakuussa perustamaa ilmastorahastoa. Vierailun tarkoituksena on esitellä ilmastorahaston tavoitteita ja toimintaa sekä kertoa yhteistyömahdollisuuksista, joita se avaa suomalaisyrityksille. Suomi ohjaa rahastoon 114 miljoonaa euroa ja sen odotetaan saavan liikkeelle kaikkiaan noin 500 miljoonan euron investoinnit uusiutuvan ja puhtaan energian ratkaisuihin ja muihin ilmastohankkeisiin kehitysmaissa.

"Ilmastonmuutos ratkaistaan Aasiassa ja Afrikassa. Pyrimme IFC:n kanssa saamaan entistä useammat yritykset investoimaan puhtaisiin ratkaisuihin entistä köyhemmissä maissa. Suomalaisilla on tarjottavanaan hyviä ratkaisuja ja toivon, että suomalaisyritykset hyödyntävät uuden rahaston tarjoamat mahdollisuudet siirtää osaamistaan köyhempiin maihin", ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen sanoo.

Varapääjohtaja Stoiljkovic esiintyy pääpuhujana kahdessa aihetta koskevassa seminaarissa Helsingissä ja Vaasassa sekä tapaa keskeisten suomalaisten sidosryhmien edustajia myös kahdenvälisesti. Stoiljkovic vierailee Suomessa ministeri Mykkäsen kutsusta.

Joulukuun yleisötilaisuuksiin toivotaan monipuolista ja laaja-alaista keskustelua ilmastorahoituksesta, ja tilaisuuksiin odotetaan laajaa osallistujajoukkoa yrityksistä, kansalaisjärjestöistä ja julkiselta sektorilta. Suomi ohjaa rahastoon kaikkiaan 114 miljoonaa euroa, jotka sijoitetaan hankkeisiin viiden seuraavan vuoden kuluessa.

Kyseessä on Suomen merkittävin kansainvälinen ilmastotyöhön kohdennettu rahoitus. Pula energiasta on köyhimmille maille kehityksen keskeinen este, ja energiantarpeen ja kulutuksen odotetaan tulevaisuudessa kasvavan nopeasti. Tavoitteena on, että kasvusta merkittävä osa tapahtuisi vähäpäästöisellä energialla. Sijoituspäätöksen kautta Suomi tukee sekä Pariisin ilmastosopimusta että Agenda 2030:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Lisätietoja: kehityspolitiikan neuvonantajat Nina Kataja, puh. 0295 351 785 sekä Minna Kuusisto, puh. 0295 350 113, kehitysrahoituksen ja yksityisen sektorin yksikkö.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Tulosta

Tämä dokumentti

Muualla verkossa

Päivitetty 11.12.2017


© Suomen suurlähetystö, Pristina | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot